dilluns, 7 de desembre del 2009

"Avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en línia"

M'agrada com ets!

Aquesta WQ ens aporta un variat recull d'activitats per treballar a l'aula amb l'objectiu de conèixer-nos una mica millor i, a partir d'aquest punt, conèixer els nostres companys.
Aquest recurs educatiu pretén ser una eina pels educadors que els facilitin:
1. Educar en la igualtat.
2. Educar en el respecte a la diversitat.
2. Reflexionar sobre les actituds de rebuig cap a tots els tipus d'exclusió.

Quant als continguts que es treballen, són els propis temes transversals dins el currículum ordinari, i es troben organitzats en tres centres d'interès:
- Drets bàsics,
- Solidaritat amb els immigrants
- i Estereotips/prejudicis/racisme

Pel que fa a la metodologia, hem de dir que quan parlam d'educar en la multiculturalitat, és tan important allò que es fa com la manera en què es fa. Per això, les activitats proposades en aquesta WQ parteixen del coneixement previ de cada alumne, per realitzar posteriorment les activitats en grup i les reflexions corresponents.

En gairebé tots els exercicis es pretén la implicació socioafectiva de l'alumnat en el desenvolupament de les activitats i es posa l'accent en les aplicacions pràctiques de cada tema en la vida quotidiana. El material requereix una actitud col•laboradora i activa per part dels alumnes. Aquest material exigirà que el professor assumeixi el paper d'àrbitre, amb la responsabilitat de garantir que el debat i la reflexió siguin possibles en un clima de tranquil•litat que permeti que tots els alumnes puguin exercir el seu dret a la participació i a la convivència.

Considero que és un recurs molt adequat per treballar amb la interculturalitat amb l'alumnat dels nivells esmentats, que utilitzaria a l'aula (amb les adaptacions pertinents al context del meu alumnat, és clar), i també el recomanaria als companys docents.
Com a recurs complementari per a alguna de les activitats, es podria recórrer a altres WQ, que també treballen continguts similars pel que fa al coneixement del fenòmen migratori que està transformant les nostres societats. Hi ha una oferta molt variada i atractiva d'activitats. Alguns dels links on trobar-les són:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada