diumenge, 13 de desembre del 2009

Tancament de l'assignatura i avaluació

Considero que el treball mitjançant aquest bloc transversal proposat a l’assignatura ha estat una eina molt novedosa, interessant i útil.
Per una banda hem anat publicant les aportacions que es demanaven en cada moment, fent com una síntesi de les activitats fetes i recollint alhora el procés d’aprenentatge de l’assignatura. Penso que tant la segona com la tercera activitats han estat un encert. El treball en grup amb companys molt vàlids i el fet d’aprendre no només a reflexionar sobre els conceptes, sinó més bé a posar-los en pràctica mitjançant l’elaboració de materials i l’anàlisi dels mateixos, respecte els conceptes de l’assignatura, dóna un enfocament més pràctic a l’assignatura, a la vegada que “ameno” de cara als alumnes. Respecte la tercera activitat, el fet d’haver de valorar un recurs m'ha permès conèixer les webquest i pàgines web on podem trobar gran quantitat de recursos molt adequats per treballar la interculturalitat.
Per altra banda aquest bloc personal ens ha permès explorar les possibilitats d’aquesta eina. Com a docents que som podem aprofitar per comunicar a la societat temes del nostre interès, així com per treballar a l’aula amb els nostres alumnes. Tot i que veig l’evolució que he fet envers les TIC, penso que encara em queda molt per aprendre, però la base ja la tenim, només cal aprofitar-la i llançar-se a explorar una mica.
A més a més, he de dir que el fet de haver visitat els treballs dels nostres companys m’ha permès valorar la feina feta pels iguals, algunes de les quals he de felicitar ja que són de gran qualitat.

Avaluació de l’assignatura

Ha estat una de les assignatures que més m’ha agradat cursar ja que té un caire pràctic que pot servir-me per a futures intervencions, tant com a mestra, com a futura psicopedagoga.
A més a més el fet d’aunar els conceptes purament teòrics amb l’ús de les noves tecnologies, segons el meu criteri, ha estat un encert. Avui dia, els professionals de l’educació hem de tenir coneixement de tots els recursos educatius i, sobre tot del que coneixem com WEB 2.0, on blogs, webquests, wikis, etc... ens permeten crear, compartir i reutilitzar la informació de forma que tothom en tregui profit d’aquesta.
Penso que assignatures com aquesta haurien de generalitzar-se més en la formació dels professionals de l’educació, ja que si nosaltres no tenim un mínim coneixement i domini d‘elles difícilment podem mostrar les seves possibilitats als nostres alumnes i companys.
Si voleu visitar aquesta adreça trobareu un video molt il·lustratiu: Tecnologia e metodologia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada